Tegime esimest korda sülti täna.
- 1 seakoot
- 2 seajalga
- sibul
- 2 porgandit
- loorberilehed, pipraterad, sool
Seakoot ja seajalad katta veega ja podisema hásti väikese tule peale, keema minna ei tohi. Máletan, et kui ema tegi, siis ma pidin muudkui seda vahtu pealt riisuma, aga meil ei tulnudki seda vahtu peaaegu sinna peale, ei kujuta ette miks. Eks siis kui homme sööme, siis saame teada… No lasin mingi tunni vist podiseda vaikselt, siis lõikasin koorega sibula neljaks ja panin süldi sisse, 3 loorberilehte, u. 20 pipratera ja natsa soola. Ja 2 porgandit lõikasin kolmeks ja kah potti. Podises siis aga edasi paar tunnikest, kokku vist mingi 3-4 tunni vahele, siis võtsime liha välja, kurnasime leeme kraamist puhtaks ja panime leeme uude potti koos lõigutud lihaga. Maitsestasin veel soolaga ja lasin korra peaaegu keema. Nüüd paneme karpi ja vaatame, mis sest asjast välja tuleb.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar